higabs-entreprenorspris-1-768x404.jpg
Priset togs emot av Robin Örtegren, projektledare på Tingstad Rörinstallationer, tillsammans med medarbetare

Tilldelade Higabs Entreprenörspris 2020

Pressmeddelande
2021-09-08
Tingstad Rörinstallationer får Higabs Entreprenörspris
Under onsdagen delades Higabs Entreprenörspris ut i anrika Kronhuset. Priset gick till Tingstad Rörinstallationer som under 2020 utmärkt sig i sin goda kommunikation, samarbetsförmåga och flexibla inställning.
– Då vi har ett ökat fokus på hållbarhetsfrågor och många av våra fastigheter är kulturhistoriskt värdefulla är kraven höga på de arbeten som ska utföras. Det är med stor glädje vi tilldelar Tingstad Rörinstallationer Higabs Entreprenörspris för gott samarbete och då de starkt har bidragit till hur fint resultat det har blivit i våra projekt, säger Per-Henrik Hartmann, vd på Higab.
I motiveringen till 2020 års pris står bland annat ”Tingstad Rörinstallationer har utmärkt sig i sin kommunikation med Higab när det gäller materialval, möjlighet till återbruk och renovering eller reparation av komponenter. De är flexibla i arbete och planering vilket innebär att det finns utrymme för ändringar med kort varsel, både vid akuta insatser och oförutsedda hinder”.
Higabs Entreprenörspris delades ut under onsdagen av bolagets vd Per-Henrik Hartmann vid en mindre ceremoni i Kronhuset.
– Vi är oerhört tacksamma och hedrade. Vi har under många år haft ett nära samarbete med Higab och utfört svåra, roliga och utmanande arbeten. Genom korta kommunikationsled och stort engagemang har vi lyckats genomföra de åtgärder som önskats samtidigt som vi uppfyllt miljömål och värderingar. Vi hoppas på ett fortsatt gott samarbete och ser fram emot fler spännande utmaningar tillsammans, säger Mikael Fasnacht, vd på Tingstad Rörinstallationer.
I år är andra gången som Higabs Entreprenörspris delas ut. Syftet med priset är att bidra till utvecklad dialog och ökat samarbete mellan byggherre och entreprenör och därigenom nå goda resultat med hög kvalitet till rätt pris. De som nomineras ska ha utfört ett uppdrag på ett utomordentligt bra sätt och några av kriterierna är hantverksskicklighet, hållbarhet och hänsyn till kulturvärden. Alla medarbetare på Higab har möjlighet att nominera entreprenörer.